כיצד התגבשה העיתונות העברית בארץ ישראל ומי היה העיתון העברי הראשון שהופיע ביישוב, מה תרומתו האמיתית של אליעזר בן יהודה להתפתחות העיתונות ומדוע נחשב בנו, איתמר בן אב”י – לאבי העיתונות הצהובה בישראל וגם הראשון שהואשם ב”פייק ניוז”. אלו עיתונים ערך זאב ז’בוטינסקי ומדוע החליטו המפלגות הציוניות וגם אלה שלא, לייסד עיתונות יומית ומדוע היא קרסה? על השינויים הגדולים שעברה העיתונות הישראלית – מה עבר על “עיתון “הארץ” במהלך 102 שנות הופעתו ולמה נוסד ונפל עיתון “חדשות”? מי היה אחראי להקמתו של “ידיעות אחרונות” ואיך צמח עיתון “מעריב” ? כיצד קמה בישראל העיתונות המקומית ומדוע היא מתרסקת בשנים האחרונות? על כך ועוד יספר אילן שחורי שהחל דרכו כילד ב”מעריב לנוער” ובמעריב” ולאחר מכן למעלה מ 20 שנה בעיתון “הארץ” במגוון תפקידים.
היסטוריון, עיתונאי, איש קול ישראל והערוץ הראשון, מורה דרך. איש תיירות וחוקר תולדות ארץ ישראל, המתמחה בהיסטוריה של העיר תל אביב. בדרכו העיתונאית שימוש שנים רבות בכתב בעיתון “הארץ”, שם הרבה לסקר את תל אביב, לעקוב אחר התכנון והבניה בה ולהשתתף במאבקים ציבוריים למען שיפור ושימור פניה של העיר. כתב סדרה על ההיסטוריה של העיר וכך הפך לחוקר תולדות העיר תל אביב, במקביל ללימודיו האקדמיים בתחומי תולדות ארץ ישראל.
הרצאה על 70 שנות שידור רדיו עברי בארץ, סיפורה של המדינה כפי שנשמעה מעל גלי האתר ומאחורי המיקרופון – התקלות הלא צפויות שהתרחשו מאחורי הקלעים, איך עבר השידור הראשון, אזכור תכניות מיתולוגיות ועוד. ההרצאה סוקרת מעט מהרגעים הגדולים של הרדיו – וכמובן, קול ישראל הוא השם הנרדף לרדיו בישראל. במרוצת שנותיו, ובוודאי בשנים שבהן קול ישראל היה היחיד על הסקאלה של הרדיו בישראל, הביא המיקרופון את הקולות של האירועים הגדולים – אותם אירועים שעיצבו את חיינו והיו סמל לבניין הארץ, לעלייה, לעיסוק הבלתי פוסק בביטחון וגם – כן, גם – לרגעים יפים ומשעשעים שזכינו להם. מעט מכל אלה, כפי שנותרו על סרטי ההקלטה, בהרצאה שלפניכם… ואיך אומרים ברדיו? האזנה נעימה. ה”שידור” שלפניכם יזכיר נשכחות וגם יציג אותנו ב”ראי” המיקרופון. אחרי הכול, הקול של הרדיו שיקף וממשיך לשקף שפת דיבור ותרבות דיבור – ובכלל את התרבות שלנו.
שדרן רדיו, עורך ומגיש תוכניות בקול ישראל משנת 1979. עורך ומגיש תוכניות בכאן תרבות, סופר, כותב מקאמות ומנחה אירועים.
הציבור צורך אך ורק את קצה הפירמידה של התקשורת כמוצר סופי ברדיו, בטלוויזיה ובעיתונות. הרצאה זו חושפת את סימני השאלה מאחורי סימן הקריאה של תקשורת ההמונים. ההרצאה מציגה בדרך דרמטית את מלוא הספקות המוסריים והאנושיים, המגבלות הטכניות, ההגבלות המשפטיות, מאחורי המוצר הסופי. ההרצאה מלווה בסיפורים שמעולם לא סופרו ומדגימים את מלוא עוצמת הדילמה.
עיתונאי, סופר, כתב חוקר, במאי ומפיק בטלוויזיה, מפתח משחקי חשיבה ולימוד וקוסם. ביים את הסדרות הדוקומנטריות “גיבורים בעל כורחם” (זכתה בפרס רשות השידור), “הנוקמים בנאצים”, “שעת הסין”, “האישה שידעה יותר מדי” ועוד קרוב ל 30 סרטים במהלך קריירה עיתונאית ענפה ברשות השידור וכמפיק במאי עצמאי.