ט"ו בשבט – ממעשרות לנטיעות

הרצאה לייב חדשה עם המרצה: יוסי נינוה

לכבוד ט”ו בשבט נעצור לרגע להעמיק על גלגוליו של החג,  נגלה מהיכן הגיעו המנהגים השונים סביב החג. נבין כיצד הפך ט” ו בחודש שבט – מתאריך לחג, ממעשרות לנטיעות.

המרצה הינו יוסי נינוה.

בנוסף, היות וזהו חג לטבע ולאדמה בחרנו לכם הרצאה נוספת במתנה לנרשמים, על חשיבות השימור של המגוון הביולגי, מאת ד”ר עפר בהט. פרטים בהמשך הדף.


מנויי הרצאות מהכורסא מקבלים את ההרצאה כחלק מהמנוי.
ההרצאה תעלה לאתר מספר ימים לאחר השידור.


ההרצאה משודרת בזום מהאולפן באיכות גבוהה וגם מוקלטת לצפייה במועד אחר

ט"ו בשבט – ממעשרות לנטיעות. יום ב 6.2.23 בשעה 17:00

מדוע הוא "חג לאילנות", ולא לעצים?
כיצד כל דור ודור הטביע חותמו: יום הולדת לאילן, אכילת פירות, איך נולדה מסורת אכילת פירות יבשים?
מהו "סדר ט"ו בשבט" וכיצד קשורה לכל זה התנועה השבתאית?
מי המציא את מנהג הנטיעות? (והאם טו בשבט מתאים בכלל לנטיעות?..)

אודות המרצה: יוסי נינוה

מרצה על נושאים בתנ”ך על פי הגישה המחקרית ומרצה על מורשת השואה

יוסי נינוה מעודכן

בונוס מיוחד לנרשמים :

הרצאת בונוס לצפייה ישירה

הרצאת הבונוס הוקלטה מראש, כך שניתן לצפות מיד לאחר ההרשמה או מתי שרוצים, 24/7 – בקצב שלכם! 
הצפייה בהרצאת הבונוס זמינה מיד עם הרישום להרצאה למשך 3 חודשים.

שימור המגוון הביולוגי בראייה ברת-קיימא

שימור המגוון הביולוגי בראייה ברת-קיימא

למעלה מ-20 שנה מתריעים מדענים ובראשם פרופ’ אדוארד ווילסון מאוניברסיטת הרווארד על הפגיעה המתמשכת במגוון הביולוגי והשלכותיה. פגיעה זו מתבטאת בירידה עקבית וחדה במגוון המינים בבתי גידול שונים בעולם כולו והדבר נכון כמובן גם לישראל. כיום אנו נמצאים בנקודת זמן קריטית מבחינת שימור מגוון המינים וסביבתם ברמה העולמית. כיצד ניתן ליצור מסגרת מקיימת של אדם וסביבה לטווח ארוך ולמה חשוב לנקוט כיום במגוון פעולות כדי לעצור את הפגיעה במגוון הביולוגי למעננו ולמען הדורות הבאים? מה הקשר בין מינים ביערות הגשם לבין התחממות גלובלית ופגיעה באדם באשר הוא? ההרצאה מפרטת את הדרכים הפרקטיות לביצוע מהלך זה.

עופר בהט

מרצה: ד"ר עופר בהט

ביולוג, מומחה לאקולוגיה, פיזיולוגיה, התנהגות בע״ח ושמירת טבע וסביבה.

עלות ההרצאה 47 ₪ - 
להרשמה מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח.

לוגו אמון הציבור
כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2025
Skip to content