בחזרה אל "תמונות יפואיות” -
מפגש עם יוצרי הסרט הדוקו + הסרט המלא

מיזם “הרצאות מהכורסא” מזמין אתכם לצפות בסרט ולהפגש במפגש חי מהאולפן עם יוצרי הסרט,
אורי רותם ודבורית שרגל, בו יספרו על הסרט ומאחורי הקלעים של יצירתו:
“עלילות תַּלְמִי המנגב וחיים הזורק החוצה”

הנרשמים מקבלים גישה מיידית לצפייה בסרט וקישור למפגש הזום עם היוצרים + הרצאת בונוס.

הקלטת המפגש תישלח לנרשמים.

במפגש ניתן יהיה לשאול שאלות ככל שיותיר הזמן וגם נספר לכם על הרצאות נוספות שניתן לצפות בהן כחלק ממאגר התכנים שלנו.

המפגש יתקיים בזום ביום חמישי, 16.04.26 בשעה 11:00

תקציר הסרט:

"עלילות תַּלְמִי המנגב וחיים הזורק החוצה"

אורי רותם, מעריץ נלהב של ספרי "תמונות יפואיות" שכתב מנחם תַּלְמִי, יוצא למסע מרתק שבו הוא מפיח חיים בסיפורי יפו ומפצח את קסמם.  
הוא מחפש את הדמויות מהספרים ונפגש עם הגיבור האמיתי שלו, העיתונאי, הסופר והאגדה, כדי לשמוע ממנו כל מה שהוא יודע על יפו של שנות השישים ועל הג'מעה מאז. 
 
לבסוף הוא מלקט את שברירי הראיון האחרון עם תלמי, שהלך לעולמו ב-2018. 
 
בסרט משולבות אנימציות מרהיבות ע"פ איוריו של הצייר, שמואל כץ.  
 
אורך: 46 דקות , ישראל (2021) 
בימוי: דבורית שרגל

אודות היוצרים:  
אורי רותם

איש הייטק ומומחה לסיפורי “תמונות יפואיות”. יוזם, מפיק ויוצר שותף של הסרט התיעודי “עלילות תלמי המנגב וחיים הזורק החוצה” (עם הבמאית, דבורית שרגל). סרט העוסק בסיפורי “תמונות יפואיות” של הסופר, מנחם תלמי, ובכלל יצירותיו. כמו כן, מרצה ומדריך סיור ייחודי ביפו – “בעקבות תמונות יפואיות”. מסע משעשע דרך המקומות והאנשים שנתנו השראה לסופר, מנחם תלמי.

דבורית שרגל

במאית קולנוע תיעודי ומחברת ספר עיון. היא מקרינה את סרטיה ומספרת עליהם.
סרטה הראשון של דבורית “איפה אלה־קרי ומה קרה לנוריקו־סאן?” עוסק בחיפושיה אחר גיבורי הספרים המצולמים משנות החמישים שצילמה אנה ריבקין-בריק ותרגמה ועיבדה לאה גולדברג. לאחר הסרט הראשון יצרה עוד שלושה סרטים על ילדי העולם ועל הצלמת ואז כתבה ספר עיון עליה, “אם יש לה מצלמה ביד היא לא מפחדת”, שגם עליו היא מרצה. סרטים נוספים שלה עוסקים ב”תמונות יפואיות” של מנחם תלמי, בפרשת רצח בצוללת בדנמרק (צוללת), שני סרטים על מותם של צעירים מסרטן (הפרוטוקול של גלעד, לחיות כאילו יש מחר), סרט העוסק במותו המיותר של דוד שלה בצבא (כדור בגב) וסרטים לגורמים פרטיים.

בונוס מיוחד לנרשמים:

הנרשמים למפגש+סרט יקבלו גם גישה לצפייה בהרצאה נוספת!

הצפייה בהרצאת הבונוס זמינה מיד לאחר ההרשמה למשך חודש!

נווה צדק | אילן שחורי

נווה צדק באור חדש - סיר מהכורסא

 סיור מיוחד ומרגש עם אילן שחורי בשכונות היהודיות הראשונות של יפו, נווה צדק ונווה שלום שהוקמו בסוף המאה ה-19 והובילו להקמת תל אביב.
מדוע קיימת יריבות של למעלה מ 150 שנה בין משפחות שלוש ורוקח?
מיהו המייסד האמיתי של שכונת נווה צדק ומי השתלט על הזיכרון?
כיצד נבחר משה שלוש ליורשו של מאיר דיזנגוף בכינוס חגיגי של מועצת עיריית תל אביב לאחר פטירתו של ראש העירייה המיתולוגי וכיצד ישראל רוקח ואנשיו טרפדו את הבחירה והביאו את הנציב העליון למנות את רוקח לראשות העיר.
סיור המציג את הסיבות שהביאו להקמת אחוזת בית, מקום מגורי התושבים הראשונים, פעילותו של מאיר דיזנגוף בימים הראשונים כראש העירייה, הדוחות שקיבל מהמשטרה, גימנסיה הרצליה, נחום גוטמן ועוד.
כל זאת לצד סיפורה של נווה צדק ומלחמת 150 השנה בין משפחות שלוש ורוקח. מלחמת שלוש ברוקח מאז 1887 ועד ימים אלה.

אילן שחורי

מרצה: אילן שחורי

היסטוריון, חוקר ת”א ומורה דרך

עלות המפגש+הסרט 47 ₪ - 
להרשמה למפגש+סרט, קבלת הקישור, התזכורות והקלטת המפגש
מלאו את הטופס ותועברו לדף תשלום מאובטח.

לוגו אמון הציבור
כל הזכויות שמורות להרצאות מהכורסא 2026
Skip to content