המיתוסים הקדומים הם מבע ישיר ובלתי אמצעי של נבכי נפש האדם. בתנ”ך נדחו המיתוסים בפני החזון המוסרי והחברתי. הזרם הרבני-המרכזי ביהדות הפריד בין אדם לאלוהיו ובכך יצר געגוע מכאיב: עולם של מצוות התייצב בין הנבראים לבין בוראם. הפסדנו את המגע הישיר והחם של האלות והאלים.
תורת הסוד היהודית החזירה לארון הספרים היהודי את מה שהחסיר התנ”ך: את העקרון הנשי, את ההתענינות בנפש האדם, במעמקיה ובמצוקותיה, את מרחבי הנסתר והלא-נודע, את אהבת הטבע ואת הכרת טבע האדם. בעלי המדרש והאגדה וחכמי הקבלה יצרו הגות חדשה ומקורית בעלת עומק פסיכולוגי אשר יש בה עניין רב גם לדורנו.
בסדרה זו נכיר את עולם המיתוס היהודי מהיבט פסיכולוגי; בלימוד טקסטים ממקורותינו ובהתבוננות מקבילה במקורות מיסטיים מתרבויות אחרות.
פסיכולוג קליני, ראש התכנית ללימודי פסיכותרפיה ביחידה ללימודי חוץ של המרכז האקדמי רופין, חוקר המיסטיקה היהודית והיבטים פסיכולוגיים במורשת ישראל.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
הכתב המרובע מוכר כ”עברית” וכך לימדו אותנו בבית הספר. אבל נוכיח לכם שזה לא נכון, אנו כותבים בכתב “מיובא” מבבל, ובעצם הכתב העברי המקורי בו השתמשו בזמן בית המקדש הראשון ואחר כך על מטבעות החשמונאים נראה לגמרי אחרת, האם ידעתם?
הלפיד ככלי נשק, הלפיד כסמל האהבה, הלפיד כסמל החיים והמוות, הלפיד כסימן הכר לאלים שונים, הלפיד כסמל החירות ועוד.
מרצה על התנ”ך, המיתולוגיה היוונית ובמה שבינהם
“המשיח תמיד יבוא” – כך מצטטת חגית את סבא שלה, פרופ’ ישעיהו ליבוביץ’ ז”ל – “המשיח תמיד יבוא” היא אומרת אל מול הקרוואנים המתרבים בהתנחלויות, סלילת הכבישים הבלתי חוקית וההשתלטות על הקרקעות של פלסטינים תושבי האזור. היא מסבירה שהמשיח הוא משהו שצריך לשאוף אליו. שגם אם לעולם לא יהיה צדק מוחלט, תמיד נהיה חייבים להמשיך לחתור לעבר הצדק.חגית עופרן עובדת בשנים האחרונות כאחראית מעקב ההתנחלויות ‘בשלום עכשיו’. היא נוסעת לשטחי יהודה ושומרון כדי לתעד את הנעשה בהתנחלויות, מצלמת כל פרט ופרט. חגית משוכנעת שההתנחלויות מנציחות את הכיבוש ואת העוול שהיא רואה מול עיניה, עוול שנגרם על ידי הציבור הציוני-הדתי שהיא עצמה מגיעה ממנו. המסע הבלתי נגמר של חגית מפגיש אותה פנים אל מול פנים, שוב ושוב, עם המתנחלים. מחדש עולות הסיבות שהובילו להחלטתה להפסיק לשמור מצוות ועולה גם הכאב שהיא חשה אל מול החברה הדתית של ימינו. אבל המסע הזה מפגיש אותה גם עם הקשר האישי העמוק שלה ליהדות ועם האהבה שלה לארץ-ישראל, שבשטחה היא נוסעת. לקריאת ראיון של נחום מוכיח עם היוצרת וגיבורת הסרט בעיתון מקור ראשון
במאית: לאה קליבנוף-רון