את היווצרות התרבות הישראלית לא ניתן להבין ללא הכרת התרבויות הקדומות שסבבו אותנו.
התרבויות המסופוטמית, המצרית, החיתית, הפרסית, והיוונית העתיקה קדמו לתרבות הישראלית מאות שנים: אמונות, חוק ומשפט, הפילוסופיה, החגים, הספרות, המיתוסים – תרבויות שהן ערש התרבות המערבית.
בסדרת הרצאות זו נשאל מי השפיע על מי – האם התרבויות הקדומות השפיעו על תרבותנו, או שהן הושפעו מאתנו, או שכולנו הושפענו מתרבות אחרת שנעלמה, או בכל אחת צמחה תרבות דומה ללא קשר האחת לשניה
בוגר האוניברסיטה בת”א, בחוגים מקרא ולשון עברית. מרצה לתנ”ך בגישה המחקרית.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
הנחש שפיתה את האישה לאכול מפרי “עץ הדעת טוב ורע” היה הערום (=פיקח) מכל החיות שהסתובבו בגן עדן. נדבר על דמותו המיוחדת של הנחש בתנ”ך ובמיתולוגיות הקדומות; נדבר על תכונותיו המיוחדות של הפרי האסור ועל חשיבותו העצומה להבנת הקשר שבין אלוהים לבין האדם; נראה שכדי לצאת מהקפסולה של גן עדן (שבה איש לא נולד ולא מת), ולהתניע את העולם הריאלי שברא אלוהים, היה על הנחש היה לפתות את האישה לאכול מפרי העץ האסור.
ד”ר לתנ”ך, התמחתה בהיסטוריה והחברה שעליה מספר התנ”ך, מקדישה את חייה לחקר התנ”ך מן הפן ההיסטורי. מחברת הספרים ‘התנ”ך היה באמת’ ו- ‘Daily Life in Biblical Times’.
מי אתם המספרים, הכותבים והעורכים של התנ”ך? מתי נכתבו 24 ספרי התנ”ך ומה אירע ליתר עשרות הספרים שנכתבו ברוחו? לשאלות אלה ולאחרות יוצבו פתרונות אפשריים שהמחקר עסוק בהן עד היום, בעיקר סביב העדויות הארכאולוגיות המרתקות המבצבצות חדשות לבקרים ברחבי ארץ התנ”ך.
מרצה בכיר ללימודי א”י במכללה האקדמית צפת, חוקר מערות ישראלי. הוא בעל דרגת פרופסור חבר, מרצה בכיר במכללה האקדמית צפת וחבר צוות בכיר בסניף המרכז לחקר מערות בישראל בגליל.
ההרצאה תדון במוצאו של יהוה, בהגיית שמו ובתכונותיו במשך הדורות, ותבחן את מהותה של האלוהות בהתאם לתקופת חיבורם של הטקסטים ולזהות מחבריהם. נבחן גם את התפתחותו של הפולחן היהודאי מריבוי אלים, דרך האל הטריטוריאלי, התלכדות אלים עד לניצנים של פולחן מונותאיסטי בשלהי התקופה ההלניסטית.
חוקר מקרא, היסטוריון, פעיל חברתי ואמן רב-תחומי ישראלי יליד מרוקו. למד היסטוריה של עם ישראל וספרות צרפתית באוניברסיטת תל אביב.