החלוצים שפיתחו מכונות מחשבות לאורך ההיסטוריה הארוכה שלהן לא העלו בדעתם שהמצאותיהם יובילו לבינה המלאכותית שנתפסת היום כפריצת דרך מדהימה אך גם כאיום של ממש על המין האנושי כולו.
סדרה מרתקת זו סוקרת מזוויות שונות את העבר, ההווה והעתיד של טכנולוגיית המחשב, משורשיה בעת העתיקה ועד לסינגולריות הטכנולוגית שמעבר לפינה. בדרך היא מתארת את שרשי הבינה המלאכותית בהגותו הנבואית של אלן טיורינג, מבארת בצורה מובנת לכל את הטכנולוגיות שבבסיס יישומים מדהימים כמו ChatGPT , ומציגה את היכולות של הכלים האלה לשנות את עולמנו – לטוב (נקווה) ולרע (מאד, אם לא ניזהר) – בהיבטים של איכות החיים, פוליטיקה וחברה, זכויות אדם, הזדמנויות עסקיות ופריצות דרך מדעיות. אין אדם חושב שלא צריך להיות מודע לנושאים האלה.
פיסיקאי ואיש הייטק ותיק, ומוכר בעולם כדמות מובילה בתחום שיפור האפקטיביות של עובדי ידע בארגונים. לאחר 26 שנות קריירה כמנהל וכמהנדס בכיר בחברת אינטל, הוא מסייע היום לארגונים ולחברות סטארט-אפ לפתור בעיות מורכבות בנושאים שעל התפר בין טכנולוגית המחשב והתנהגות האדם.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בשנים האחרונות העולם הדיגיטלי מתקדם בצעדי ענק במגוון תחומים, ואנחנו מנהלים בו חלק נכבד מהרכישות והנכסים שלנו – אם אלו התמונות שלנו שאנחנו מעלים ושומרים על ה״ענן״, קניות ברשת, צפייה בתוכן בתשלום ועוד פעולות שאנחנו מבצעים באמצעות כרטיס אשראי ואמצעים דיגיטליים שונים דרך המחשב או הטלפון החכם שלנו. כל אלה מהווים קרקע פורייה לתחומי הונאה שונים שרק הולכים ונעשים מתוחכמים עם הזמן . בהרצאה נכיר את הטכנולוגיות הפועלות בעולם המסחר האלקטרוני שמשמשות את הפורצים להונאה וכן טכנולוגיות נגדיות שתפקידן להגן עלינו הצרכנים, כיצד לנהוג וממה להיזהר.
יזם היי-טק בתחומי למידת מכונה ולמידה עמוקה ומרצה באקדמיה
ההרצאה סוקרת את המאפיינים של “היזמים החדשים”, מה מייחד את צורת החשיבה שלהם (וכיצד כל אחד יכול לקבל כלים והשראה מהעשייה הזאת), כיצד משתנה עולם השיווק והניהול כתוצאה מהעבודה עם הדור החדש, ועוד. באמצעות סיפורי מסע מעולם היזמות רונן מציג כיצד היזמים המובילים בעולם ממנפים את המודלים החדשים ומשתמשים בכלכלה השיתופית ונהנים מעושר ההזדמנויות והמשאבים הזמינים לנו כיום . ההרצאה מלווה בדוגמאות מהעולם ובמודלים של חשיבה יצירתית. ההרצאה מבוססת על הספר “”היזמים החדשים”” שכתב רונן גפני בשיתוף עם שימחה גליק ורויטל פיזנטי.
יזם, פילוסוף עסקי, דובר TEDx, מרצה ומאמן בינלאומי
מארק רוצה להתניע את המכונית בהינף יד. הוא גם רוצה שדלת הבית שלו תיפתח בכוח המחשבה. פרט לזה, החלום שלו הוא להיקלע לקטטה עם חמישה גברים גדולי גוף, כדי שיוכל לנצח אותם עם היד הביונית שלו.
מארק רוצה להיות סייבורג: אדם שיכולותיו האנושיות מוגדלות באמצעות השתלת טכנולוגיה.
נכון, אפשר להתניע מכונית עם מפתח מאוד קטן שמחזיקים ביד ואפשר לפתוח דלת עם כרטיס אלקטרוני שצמוד לחגורה.
אפשר גם להסתובב עם שוקר חשמלי ולחבוט ולהמם את מי שנקרה על דרכך (אל תנסו את זה בבית!).
אבל זה לא מלהיב, אם אותן יכולות אינן חלק בלתי נפרד מגופך. ללבוש עם לענוד או להחזיק את הפריטים האלה? זה כל כך המאה העשרים!
זוהי המשמעות של להיות סייבורג.
הסרט ‘סייבורג – מכונות אנושיות’ הוא על האנשים שמנסים בכל כוחם להגדיל ולהרחיב את יכולותיהם האנושיות דרך השתלת מרכיבי טכנולוגיה בתוך גופם.
האם נוחות היא הדבר היחיד שעומד לנגד עיניהם? – לחלוטין לא. זוהי תפיסת עולם שלמה.
בימוי: לואיזה וורצינק
הפקה: אולאף יעקבס