בסדרת הרצאות זו נגלה מגוון עצום ומופלא של ציפורי העולם – נשמע על על חיי החברה המרתקים של הציפורים, המבנים המשפחתיים השונים שמייצרות ע״מ לקיים התאמה לכל בית גידול אפשרי על פני כדור הארץ, אינספור דרכים לשיחור מזון ועוד.
בכל מפגש בסדרת ההרצאות, ישתף המרצה בחוויות אישיות כצפר ובעיקר בעובדות מרתקות מעולם העופות.
מוזמנים להצטרף להרצאות ולקחת חלק במסע המיוחד.
צפר, צלם, מרצה, טקסונום, “רודף ציפורים” בקצווי תבל, מנהל אתר משפחות ציפורי העולם, וגם מומחה למערכות מידע.
בילדותי, כילדים רבים אחרים, חסכתי את מעותי בבנק, וזכיתי בתשורה מעודדת: “מדריך לציפורי ארצנו”. החוברת, כמו ברבבות בתים אחרים בישראל, העלתה אבק על המדף. יום אחד, בעודי משוטט בחצר ביתנו בהוד השרון, נתקלתי בצפור ונזכרתי בחוברת, רגע ששינה את חיי לעד. עולם הצפרות נפתח בפני. עם השנים, הפכתי לצפר נלהב, הנוסע בעקבות הציפורים בארץ ובעולם.
הצפייה בהרצאות הבונוס זמינה מיד עם הרישום לסדרה למשך 3 חודשים.
בשנים האחרונות עולה יותר ויותר המודעות לשימור יערות הגשם הטרופיים. האם זה משנה בכלל? מה יקרה לנו, אם יכחדו יערות הגשם? איפה הם בכלל? איך יראה כדור הארץ שלנו בלעדיהם? מדוע דווקא שם יש עושר ומגוון כה גדול של מיני צמחים ובע”ח? (יותר מ 50% מהמינים בעולם!). מי מתגורר שם? שבטים, צמחים ובעלי חיים. הכחדה לעומת מאמצי שימור. ומה יהיה בסוף?
אתנובוטנאי מאונ’ ת”א, ביולוג, טיילן מקצועי וחוקר תרבויות שביקר בעשרות מקומות נידחים ברחבי העולם, מוביל משלחות מחקר.
בעל חוות אירוח כפרי בדרום ובה עשרות חיות בר ממינים שונים. לאחרונה השתתף בתוכנית הטלוויזיה “הישרדות VIP” בערוץ 13.
בהרצאה זאת נלמד על התאמות התנהגותיות לסביבה, ובהן נדידה של עופות, יונקים, דגים ואפילו…. פרפרים, נבין כיצד בעלי חיים שונים מותאמים לחיים במים, איך יצורים חיים שומרים על חום גופם הקבוע ונחקור את יחסי הגומלין בין טורף לנטרף ואת עקרונות הסימביוזה המורכבים והמפתיעים בין יצורים ממינים ואף משפחות שונות.
דוקטור לביולוגיה (האונ’ העברית בירושלים) עוסק מעל 30 שנה בתחומי זואולוגיה, בוטניקה ואקולוגיה בעולם. התחיל את דרכו בהדרכה בחוגי סיור של “החברה להגנת הטבע” ומאז מדריך טיולים בכיר במגוון יעדים באסיה, אפריקה ואמריקה.
שימש כמרצה באוניברסיטה העברית וניהל את גן החיות בחיפה.
מרצה בכיר בנושאי טבע ותיירות ולעיתים “חוטא” בכתיבה.
הרצאה זו עוסקת בעקרונות שמירת הטבע וחשיבותה, העיקרון הכלכלי, התרבותי, האקולוגי והמוסרי, ומדוע כיום, בעידן של התחממות גלובלית כשאנו נמצאים באירוע הכחדה המוני של מינים ביולוגיים הנקרא “ההכחדה השישית” כל כך חשוב לעשות מאמץ עליון לשימור הטבע והסביבה למעננו ולמען הדורות הבאים. מה התרומות האדירות והשירותים של שמירת הטבע לאדם ומדוע אלה כל כך חיוניים לעצם קיומו ושרידותו? כיצד ניתן וצריך לבצע שימור טבע וסביבה על פי עקרונות הקיימות לצד פיתוח וקידמה?
ביולוג, מומחה לאקולוגיה, פיזיולוגיה, התנהגות בע״ח ושמירת טבע וסביבה.
עסק במשך שנים במחקר ושימור של עופות דורסים. הוא צלם טבע וכותב כשבין הפרסומים שלו ארבעה ספרים על טבע וסביבה בישראל ועשרות רבות של מאמרים מדעיים ואחרים. הדריך במרכז המידע על עופות דורסים של החברה להגנת הטבע , שימש כמנהל מרכז הצפרות של החברה והקים וניהל מקצועית את פרויקט שימור העופות הדורסים בישראל, “פורשים כנף על הנשרים והדורסים” המשותף לחברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים וחברת החשמל.