היחס לישראל, לציונות וליהדות בראי הקולנוע המצרי

פרק שני מתוך הסדרה: הקולנוע המצרי כראי למאבק החברתי במצרים

בהרצאה ממחיש ד"ר בן דור את הנראטיב המוצג בקולנוע המצרי ובסדרות טלוויזיה מצריות אודות סוגית ההסתכלות על יהודים, ישראלים וציונים, שהיא עדיין רגישה וטעונה במצרים, על אף הסכם השלום שנחתם לפני 43 שנים. כיצד מוצגות בסרטים המצרים הנסיבות ההיסטוריות ששררו במצרים ב-48 ובשנות החמישים ומדוע עזבו היהודים את מצרים? מדוע נגדע הדו-קיום בין יהודים למוסלמים שהיה קיים במשך מאות שנים? האם זה קשור - בנראטיב של הקולנוע המצרי - לתנועה הציונית ולהקמת מדינת ישראל? האם נעשית הבחנה בין יהודים לבין ציונים? כיצד מוצג "האויב" הישראלי בסרטים העוסקים במלחמות, כגון הסרט "נאצר 56" ? כיצד מציגים את שגרירות ישראל והדיפלומטים הישראלים, בעיקר בסרט "השגרירות בבניין"? כיצד מוצגת דמותו של סאדאת, שמצד אחד הוביל את מצרים במלחמת יום כיפור ומצד שני כרת הסכם שלום עם ישראל? מה קרה לסטודנטים שהציגו הצגה ושמה "סוביבור" העוסקת בשואת היהודים על אדמת אירופה?

פרק מתוך הסדרה: הקולנוע המצרי כראי למאבק החברתי במצרים

הירשמו לצפייה

ליאור בן דור

מרצה בחוג למזה"ת והאסלאם באונ' העברית

מה אומרים על הרצאה זו

    • סימה

      א. ההרצאה מעניינת וממומלצת. ב. אני חייבת לציין שביקרתי במצרים בשנת 1988. הסתובבתי באופן חופשי כישראלית ודברתי עברית עם ישראלים נוספים. בכל מקום התקבלנו בסבר פנים יפות ובמאור פנים. "האורחים של ארצי הם האורחים שלי" אמר לי מצרי אחד בשדה התעופה בלוקסור. אולי גם זה חלק מהפטריוטיות המצרית. אולי גם דברים משתנו מאז, ולא לטובה.

    • רות

      מעניין לראות ולשמוע על יחסם של המצרים לישראל

    • ציונה

      מאוד מעניין

    • בלהה

      הרצאה מצוינת , מסבירה את מהות השלום עם מצרים שטוב ללא ספק מהמצב הקודם!

הרצאות נוספות בסדרה זו:

הרצאות נוספות שיעניינו אותך

הרצאות שנוספו לאחרונה לאתר

צפייה ישירה בהרצאות העשרה

לצפייה ב “היחס לישראל, לציונות וליהדות בראי הקולנוע המצרי” ללא תשלום יש להירשם בטופס, לאחר הרישום יהיו פתוחות עבורך הרצאות נבחרות לצפייה חופשית למשך 7 ימים!

Skip to content