הסיפורים שמאחורי הסיפורים

ספרות שירה ופזמונאות

44 דקות

דירוג גולשים:

Share

הסופרים גרסיה מרקס ועמוס עוז גורסים כי "על מנת לכתוב צריך שיתקיימו באדם שני תנאים: סבתא שסיפרה סיפורים וילדות קשה". שפרה הורן מעידה כי מתקיימים בה שני התנאים הללו. מצד אמה הייתה חימש , הדור ה 5 בשושלת וגדלה לצד 3 דורות של סבתות שהאריכו ימים וסיפרו סיפורים. הן דיברו הרבה על התקופה העותמאנית. שפרה אצרה את הסיפורים ולימים סיפורים אלו הדהדו ונשזרו בספריה. היא גדלה בירושלים, בשכונת קטמון הישנה, בשנות החמישים. אביה דגל בזמנו בקומוניזם, משפחתה נרדפה על כך, וגם שפרה שלמה על כך מחיר אישי כבד. גם תנאי ה"ילדות הקשה" התקיימו בה. לשני תנאים אלו שפרה מוסיפה 2 תנאים משלה לכתיבת סיפורים: לחיות במקום מפרה. היא מעידה כי עבורה ירושלים, העיר בה גדלה, היא מגרש משחקים. העיר משמשת לה השראה בלתי פוסקת בסמטאותיה, השירים שנכתבו עליה, הטיפוסים והריחות. ולסיום – סופרים, ובעיקר סופרות כדבריה של וירג'יניה וולף, זקוקות לדבריה לחדר משלה. עם מפתח שירחיק מהמולת הבית והכנסה של 500 לירות לחודש. כי בלי זה אי אפשר לכתוב. על כך, על ה"פעימה הראשונה" – הרעיון שממנו נולד סיפור ועוד ועד – בהרצאה.

הירשמו לצפייה

לחצו לצפייה בתקציר

שפרה הורן

כתבת, סופרת זוכת פרסים, כלת פרס ראש הממשלה

מה אומרים על הרצאה זו

    • אילנה

      תודה על הרצאה מרתקת שבה פתחת וילון מאחורי הקלעים של המושג "סופר", אני מצפה להרצאות נוספות שלך אילנה

    • דליה

      מרצה נעימת קול מעניקה מעולמהת, המשליךעל יצירתה ,משלבת נגיעות על תקופות ועל סופרים אחרים.מתכון מעורר ענין ומגרה להמשיך לחקור בנידון,מענינת ונוסכת שלוה, ובניחותה מסבירה תהליכי כתיבתה.

    • תמר

      מאוד נהניתי מההרצאה. אוהבת את ספריה של הורן.

    • בלהה

      הרצאה מעשירה.

    • דליה

      שיפרה הורן מעניינת מאוד בחשיפתה את מקורות השראתה לספריה. הרצאתה מרחיבה את הדעת, פותחת בפני המאזינים אופקים ספרותיים כיצד יש לקרוא רומן, מהו סגנון הכתיבה ואיך להתיחס לגיבורים הספרותים.

    • אילנה

      נהנתי מכל רגע

    • דליה

      הםופרת שפרה הורן מרתקת אותי תמיד בהרצאותיה .וכן ההסברים שקראתי.תודה

    • צין

      אוהבת את ספריה

    • אריאלה

      הרצאה מאוד מעניינת מומלצת. פעם ראשונה אני שומעת הסבר על הנקודה בה הסיפור מתחיל להרקם, ועל הקשר בין הסופר הכותב בגוף ראשון והסיפור.

    • צין

      אהבתי מאד

    • רות

      הרצאה כנה, אמיתית כובשת. שיפרה מספרת מחדרי ליבה ללא כחל וסרק. לא בכדי ספריה היו רבי מכר היא מתחברת מאד לקוראים בשל האופן שהיא מספרת וכותבת, דיבור ישיר, לא מתיפייף, נוגע. נהניתי מאד.

    • יפה

      הרצאה מעניינת ונפלאה

    • rami

      נהדרת

הרצאות נוספות שיעניינו אותך

הרצאות שנוספו לאחרונה לאתר

הצעה לזמן מוגבל: בחרו הרצאה לצפייה ללא תשלום!

מהי מיתולוגיה, מדוע דווקא המיתולוגיה היוונית?

ד״ר אפי זיו

הצצה לפני האולימפוס: המיתוסים שהולידו תרבות, ספרות ומילים שחיות בעברית היומיומית.
 

חוכמת קהלת - אכול ושתה כי מחר תזקין​

יוסי נינוה

טקסט מרתק ושנוי במחלוקת, שבוחן את משמעות החיים דרך עיניו של זקן חכם הפונה לנער הצעיר.
שופן – כיצד הפך רגש אנושי לצלילים?

שופן – כיצד הפך רגש אנושי לצלילים?

גיל שוחט

עולמו הסוער של פרדריק שופן – המלחין הרומנטי שהפך אהבות, מחלות ומהפכות למנגינות פסנתר מרגשות ונצחיות.

עולמה המרתק של הבינה המלאכותית

גור תירוש

היכרות ידידותית עם הבינה המלאכותית: מאבני הדרך והפריצות ועד שאלות העתיד — ואיך היא משפרת את חיינו כבר היום.
Skip to content