מסעות של עליה לרגל בעולם העתיק

פרק שני מתוך הסדרה: העולים לרגל- ההיסטוריה של המסעות בתרבות המערב

בתרבות היהודית המילה "רגל" מציינת "מועד", אך היא משקפת היטב – ביהדות ובתרבויות אחרות (באופן גלוי או נסתר או סמלי) – את המאמץ הפיזי הכרוך בהגעה אל אתרים מרוחקים, מופלאים, מסתוריים לרוב. התגבשות מהותית של תופעת העליה לרגל נראית בעולם הנוצרי, עם צמיחתן של דרכים מוכרות והשירותים הניתנים לצדם, כגון דוכני מזון או מקומות לינה. תעשייה מיוחדת זו לא תמיד הפחיתה את סכנות המסע, אך עוצמת האמונה של הנוסעים לא נפגמה בדרך כלל. על אמונת עולי הרגל ניתן ללמוד לא רק מעצם המסע אלא גם מהחפצים המלווים אותו, לרוב חפצי קודש זעירים אותם ביקשו המאמינים להקדיש לדמות, לאתר או למבנה אליו הם נוסעים. כך אנו מצליחים בהרצאה הנוכחית לחדד את הזיקה הייחודית בין מסע, מגע והתבוננות בדימויים, אשר בעת המודרנית קיבלו צורה חדשה: מתנות ומזכרות אותן נושאים המטיילים לאורחים המארחים אותם ביעדי המסע או בחזרה לביתם.

פרק מתוך הסדרה: העולים לרגל - ההיסטוריה של המסעות בתרבות המערב

הירשמו לצפייה

ד״ר אדר ירום

חוקר אמנות, אדריכלות עירונית והיסטוריה של מסעות

מה אומרים על הרצאה זו

    • עודדה

      יוצא מן הכלל! באמת מקיף ומלא ידע. הערה קטנה: בלטינית אומרים קודם את השאלה ואח"כ דומיני כלומר: קוו ואדיס דומיני? לאן הולך אדוני.

    • אלה

      היבט נוסף על נושא המסעות הדתיים. מעניין ביותר

    • חיותה

      יפה מעניין

    • צין

      מענין אבל גדוש מדי

הרצאות נוספות בסדרה זו:

הרצאות נוספות שיעניינו אותך

הרצאות שנוספו לאחרונה לאתר

צפייה ישירה בהרצאות העשרה

לצפייה ב “מסעות של עליה לרגל בעולם העתיק” ללא תשלום יש להירשם בטופס, לאחר הרישום יהיו פתוחות עבורך הרצאות נבחרות לצפייה חופשית למשך 7 ימים!

Skip to content