סיפורים מהקופסא: קומדיות הטלוויזיה – המראה של אמריקה חלק ב

היסטוריה עולמית, תרבויות ומסעות בעולם

1  שעה 3 דקות

דירוג גולשים:

Share

פרק 6 מתוך 6 בסדרה: "פסים וכוכבים - אירועים וצלילים מתרבות והיסטורית ארצות הברית"

הרצאה בת שני חלקים שתעלה חיוך וזכרונות אבל גם התבוננות מעניינת אל עבר המשפחה האמריקאית, יחסי הדורות, מתחים חברתיים וכלכליים ופוליטיקה מקומית.

נחזור אל ימיה הראשונים של הטלוויזיה על שלוש הרשתות שניהלו את לוח הזמנים הפרטי והמשפחתי של מיליונים בעשרות השנים האחרונות. נזכר בכמה מהדמויות האהובות והמצחיקות שחלקן הגיעו גם לבתים הישראלים, עם תרגום וללא צבע. ארצ'י בנקר ורייצ'ל מחברים, משפחת פרטרידג׳ וקריימר בסיינפלד. ננסה לפענח את הקוד והמבנה של קומדיות המצבים ואת התבנית הקבועה והמשתנה. נזכר בכמה מהמנגינות המוכרות ושירי הפתיחה של הסדרות שהן חלק מהגנטיקה של אמריקה והעולם המערבי. ננסה להכיר את האווירה החברתית בעשורים השונים וכיצד היא משתקפת בדיאלוגים ובהומור של הסדרות.

פרק מתוך הסדרה: פסים וכוכבים - אירועים וצלילים מתרבות והיסטורית ארצות הברית

הירשמו לצפייה

צביקה פולק

מרצה לתקשורת, צילום וקולנוע, מוביל טיולי תרבות, מוזיקה ואמנות בחו"ל

מה אומרים על הרצאה זו

    • איטה

      מצוין

    • עודדה

      הסדרה האמריקאית הטובה ביותר שראיתי בימי חיי הארוכים (75) היא הסדרה M.A.S.H. מכל הבחינות: שחקנים, תוכן, הומור, מסר רציני מוסווה - באמת סדרת מופת. אף סדרה מאלו שהוזכרו בהרצאה לא מגיעה לקרסוליים שלה.

    • בלהה

      אהבנו בזמנו את הסדרות האלה אולי משום שהן די ילדותיות אך התקופה היתה אחרת פחות טכנולוגיה ואז נהנו יותר ממה שיש והחברה היתה לא אלימה והסתדרו בלי קבוצות וטספ.

הרצאות נוספות בסדרה זו:

הרצאות נוספות שיעניינו אותך

הרצאות שנוספו לאחרונה לאתר

הצעה לזמן מוגבל: בחרו הרצאה לצפייה ללא תשלום!

מלחמה ושלום באמנות

ד״ר אפי זיו

גלו כיצד המלחמה והשלום הפכו לנושאים מרכזיים שמהדהדים ביצירות אמנות לאורך ההיסטוריה.

חוכמת קהלת - אכול ושתה כי מחר תזקין

יוסי נינוה

צאו למסע מרתק בעקבות ספר קהלת – טקסט מרתק ושנוי במחלוקת, שבוחן את משמעות החיים דרך עיניו של זקן חכם הפונה לנער הצעיר.
Skip to content