כולנו רמאים

ב - 2005 הודה חבר כנסת ישראלי בהגשת עבודה אקדמית שלא כתב. הפרשייה לא הוסיפה כבוד לבית המחוקקים, בעיקר כאשר אותו אדם אמר ש - 90% מהסטודנטים מעתיקים ומזלו הרע הוא שהוא פשוט נתפס. הוא גם התלונן על אפלייה עדתית, אבל זה כבר סיפור לסרט אחר.
האם הוא צדק? 
לא בדיוק.
בסביבות 50% מהסטודנטים מעתיקים באוניברסיטה ו - 75% מעתיקים בתיכון. אלו הנתונים בקנדה וסביר להניח שבישראל התוצאות דומות. למען האמת, גם התוצאות האלו גבוהות מאוד. הסרט מציג קשת רחבה של דעות ונתונים על התופעה חובקת העולם. מצד אחד, מומחים מסבירים את המניעים והדינמיקה. למשל, כאשר אדם עייף ומותש, הוא עלול להחצות גבולות מוסריים שלא היה חוצה לו היה במצב מנטלי ופיזי אחר. מצד שני, ישנם אנשים שטוענים שלגיטימי לרמות במבחנים, משום שהשיטה ההישגית של הציונים כה מקוממת ומעוותת, שהיא אינה מותירה כל ברירה לאדם הסביר.
לפני שאתם מזדהים עם המשפט האחרון, עצרו רגע וחשבו אם הייתם שמחים להיכנס לניתוח בהרדמה מלאה עם רופא שרימה את דרכו לקבלת התואר, או לנסוע על גשר שתכנן אותו מהנדס שהעתיק בכל הבחינות.

אז האם "כולנו רמאים" כשם הסרט? - למרות שסטטיסטית לא, הסרט מפנה זרקור לנקודה הנוגעת לטבע האדם:  בסיטואציות מסוימות, אנשים עשויים לא להכיר את עצמם. סרטו של אנדרו בליק

הירשמו לצפייה

הרצאות נוספות שיעניינו אותך

הרצאות שנוספו לאחרונה לאתר

הצעה לזמן מוגבל: בחרו הרצאה לצפייה ללא תשלום!

מהי מיתולוגיה, מדוע דווקא המיתולוגיה היוונית?

ד״ר אפי זיו

הצצה לפני האולימפוס: המיתוסים שהולידו תרבות, ספרות ומילים שחיות בעברית היומיומית.
 

חוכמת קהלת - אכול ושתה כי מחר תזקין​

יוסי נינוה

טקסט מרתק ושנוי במחלוקת, שבוחן את משמעות החיים דרך עיניו של זקן חכם הפונה לנער הצעיר.
שופן – כיצד הפך רגש אנושי לצלילים?

שופן – כיצד הפך רגש אנושי לצלילים?

גיל שוחט

עולמו הסוער של פרדריק שופן – המלחין הרומנטי שהפך אהבות, מחלות ומהפכות למנגינות פסנתר מרגשות ונצחיות.

עולמה המרתק של הבינה המלאכותית

גור תירוש

היכרות ידידותית עם הבינה המלאכותית: מאבני הדרך והפריצות ועד שאלות העתיד — ואיך היא משפרת את חיינו כבר היום.
Skip to content