נשים חטופות ורווקים זועמים

סרט העוקב אחרי תופעה אדירה, שכמעט ואינה מדוברת: על נשים שהיו חייבות להפיל את ילדיהן, גברים שלא מצליחים למצוא אישה, נערות חטופות והורים נואשים.
מאזן המינים הופר קשות. 170 מיליון נשים "חסרות" כיום מאותו מאזן, הנחוץ להמשך קיומו של המין האנושי.
כיצד הגענו למצב הזה?
הסרט לוקח אותנו אחורה אל שנות ה - 50', אז קבוצה של אמריקאים עשירים ובעלי עוצמה הצליחה להשפיע על הממשל, שבתורו השפיע על מנהיגי סין, הודו וארצות נוספות.
למרבה הפרדוקס, שיפור ברפואה החל את המהלך: הירידה התלולה בתמותת התינוקות יצרה תסריט מפחיד בעיני אותם אנשים.
המניע המרכזי היה למנוע התרבות חסרת שליטה של אוכלוסיות שהיו עתידות להפוך לבורות ועניות. אחד החששות היה, שכאשר אותם תינוקות יגדלו, בורים וענייים, הם יפנו נגד ארצות הברית העשירה. הוחלט למנוע זאת, כשליחות. תכניות עידוד עיקור והגבלת ילודה באו לעולם ובניגוד לאמונה המקובלת, הראש שהגה אותן היה בארצות הברית, לא בסין. הדרכים לשכנוע מנהיגי המזרח כללו אמצעים ברוטליים, כמו הפסקת שליחת חבילות סיוע במזון להודו, עד שראש הממשלה אינדירה גנדי נכנעה ושיתפה פעולה עם תכנית העיקור.

המדינה הראשונה בה נוסה הענין בהצלחה היתה דרום קוריאה, בה היתה לארצות הברית אחיזה איתנה בעקבות מלחמת קוריאה. "ניידות בריאות" נסעו בכל רחבי המדינה ותרמו ל"שיפור רווחת הציבור" באמצעות עיקור והפלות בחינם. בכל שלטה "מועצת האוכלוסין" האמריקאית, ששלחה הוראות מדויקות ליישום המדיניות לקוריאנים. מכבסת המילים הזו היתה שם קוד למבצע רחב היקף, שאמור היה למנוע את התרבות היצורים הנחותים והנזקקים.
המובילים של תכניות הגבלת הילודה אולי רצו למנוע מצב בו מיליוני תינוקות מגיעים לעולם בו יסבלו מעוני, בערות וחולי, אבל במקום להכריז מלחמה על העוני, הכריזו מלחמה על העניים.

מה שהחל בהובלתו של הנשיא ג'ונסון בהודו, המשיך אחר כך עם הנשיא ניקסון, שיחד עם קיסינג'ר, פתח את הדלת לסין ואיפשר למתכנני הילודה האמריקאים לשכנע את המנהיגים הסינים לאמץ מדיניות של הגבלת ילודה.
מועצת האוכלוסין, שהוקמה והונהגה על ידי קרן רוקפלר וקרן פורד ואף פעלה לשכנע את נשיאי ארצות הברית לתמוך בפעולותיה, קיימת עד היום ומסרבת להודות בעברה האפל. לטענת יוצרי הסרט, פעילותה של הקרן נמשכת גם כיום ועברה לאפריקה, תחת הכותרת "העצמת נשים".

כיום, עשרות שנים אחרי, האוכלוסיה במזרח אסיה משלמת מחיר פעם נוספת: הזדקנות מואצת ולחץ אדיר של רווקים שלעולם לא ימצאו להם בת זוג להקים איתה משפחה.קראו עוד על התקופה והפעולות, שהובלו בעיקר באמצעות קרן רוקפלר
קראו כאן כתבה מרתקת על "תקופת החירום" בהודו, בה מיליוני גברים נאלצו לעבור עיקור

הירשמו לצפייה

הרצאות נוספות שיעניינו אותך

הרצאות שנוספו לאחרונה לאתר

הצעה לזמן מוגבל: בחרו הרצאה לצפייה ללא תשלום!

מלחמה ושלום באמנות

ד״ר אפי זיו

גלו כיצד המלחמה והשלום הפכו לנושאים מרכזיים שמהדהדים ביצירות אמנות לאורך ההיסטוריה.

חוכמת קהלת - אכול ושתה כי מחר תזקין

יוסי נינוה

צאו למסע מרתק בעקבות ספר קהלת – טקסט מרתק ושנוי במחלוקת, שבוחן את משמעות החיים דרך עיניו של זקן חכם הפונה לנער הצעיר.
Skip to content