חלק מהעוגיות נחוצות כדי שהאתר יעבוד. מעבר לזה, נשמח להשתמש בעוגיות שעוזרות לנו לשפר את האתר ולהתאים לכם תכנים — ואלה פועלות רק אם תאשרו. מדיניות הפרטיות

חוקרת ומרצה, עוסקת בשימור מורשת תרבותית
עוסקת בשימור מורשת תרבותית, תהליכים לשימור מורשת הבנויה התרבותית (אתרים ארכאולוגיים וערים היסטוריות) עם דגש על העיר העתיקה בעכו.
חוקרת ומרצה בחוג ללימודי ישראל באוניברסיטת חיפה, מרצה במכללה האקדמית כנרת בחוג ללימודי ארץ ישראל וחוקרת עצמאית, חוקרת שותפה בפרויקט מטעם מכון גטי בנושא הרב שכבתיות של הערים ההיסטוריות מימיי הביניים באגן הים התיכון ומשמשת כיושבת הראש של הוועדה המדעית למורשת לא מוחשית מטעם איקמוס ישראל.
ממשיכה ליזום פרויקטים שמטרתם להגביר את מודעות הציבור לשימור, למורשת תרבותית לחשיבותה של עכו העתיקה.
איך שבר חרס קטן ועתיק מעורר את הדמיון ומניע תהליך של יצירה ספרותית? אילו ממצאים היסטוריים מסתתרים מאחורי סיפורים אהובים ומוכרים? בסדרה נתחקה אחר החפירות הארכיאולוגיות והתגליות החשובות שהציתו את דמיונם של סופרים ומשוררים, הזינו את הכתיבה שלהם והיוו מקור של השראה במקומות הכי לא צפויים. מוזמנים לחפור איתנו ולגלות את חיבור בין האמת ההיסטורית לעולם הבדיה והדמיון.
אתרים ארכיאולוגים והיסטוריים בישראל, ההיסטוריה של המחקר, מהם תהליכי השימור שהם עברו ודילמות על עתיד הפיתוח שלהם. כל הרצאה בסדרה זו עומדת בפני עצמה, ניתן לצפות בסדר ההרצאות לפי בחירתכם - צפייה מהנה :)
ההרצאה מציגה את האתר הארכיאולוגי מגידו כאתר מפתח להבנת הארץ בתקופות הקדומות, להכרות עם תולדות הארכיאולוגיה הישראלית ועם תהליכי השימור המתרחשים באתרים מתקופת המקרא. בהרצאה מוצגים ההיסטוריה של האתר, הארכיאולוגים השונים שפעלו באתר מן החפירה הראשונה בשנת 1903 ועד היום ושיטות החפירות ההיסטוריות. נתוודע לעבודות הביצוע החדשות שהתקיימו באתר לאחרונה ומטרתן הן לשמר את השרידים העתיקים והן להציג אותן לציבור הרחב בצורה ברורה ונעימה.
לצפייה בהרצאהמעניין ומחדש
יותר מדי היפוטטי
הרצאה מרתקת. רצוי להקפיד מעט יותר על תקינות השפה.
גישה לכל הרצאות ד"ר שלי אן פלג ולאלפי תכנים נוספים - צפו בכל מקום, בכל זמן.