מעניינת ומרתקת...
האתר משתמש בעוגיות לשיפור החוויה והתאמת תכנים. המשך גלישה מהווה הסכמה.
כיצד מצליח ארגון חשאי לשכנע זרים להסתכן ולפעול עבורו? מהן ההשלכות על אופי המודיעין הישראלי ועל שיתופי פעולה בינלאומיים? ואיך השינויים הללו מעצבים את דמותו של המוסד בעיני העולם? סיפורו של השינוי הדרמטי שחולל המוסד - מעבר מהסתמכות כמעט בלעדית על אנשי מבצעים ישראלים “כחול לבן”, לגיוס והפעלה של מאות סוכנים זרים ברחבי העולם.

הקישו על הכפתור הימני ביותרלהגדלה למסך מלא
חשיפת סימני השאלה מאחורי סימן הקריאה של תקשורת ההמונים הציבור צורך אך ורק את קצה הפירמידה של התקשורת כמוצר סופי ברדיו, בטלוויזיה ובעיתונות. ההרצאה מציגה בדרך דרמטית את מלוא הספקות המוסריים והאנושיים, המגבלות הטכניות וההגבלות המשפטיות, מאחורי המוצר הסופי.
לצפייה בהרצאההרצאה ייחודית אודות הנקמה היהודית בנאצים, שבמהלכה חוסלו 1,500 נאצים. סיפור לא ידוע שנחשף לראשונה ע""י ירין קימור, בסדרת טלוויזיה בת שבעה פרקים אשר ביים. בהרצאה שלובים סיפורי העדויות הנדירים של נוקמים, כיצד השיגו המודיעין, שיטות החיסול והתמודדות עם דילמות אתיות כמו חיסול בלא משפט, אופציית הטעות ועוד. ההרצאה מוסיפה פרטים לא ידועים אודות המרדף אחר מנגלה, מילר ובכירים נוספים בצמרת הנאצית.
לצפייה בהרצאההרצאה משולבת של ירין קימור, המשתף פעולה עם בנו, גילי קימור - בעל תסמונת אספרגר על הרצף האוטיסטי: כיצד השתמשו שניהם בשיטות לא שגרתיות, שוברות מוסכמות, פרי פיתוח מקורי ופורץ גבולות, כדי להתגבר על התעללות פיזית ונפשית בגילי, שבוצעו בו ע"י יחידים וקבוצות כשהיה עוד ילד. זו הרצאה מיוחדת במינה המשלבת קסמים, שירים וקטעי וידאו, המבטאים סיפור אישי יוצא דופן ונוגע ללב כל אחד. גילי קימור - בעל תסמונת אספרגר, על הרצף האוטיסטי, חיבר שלושה ספרי שירה - מקצת משיריו הולחנו ושודרו בטלוויזיה וברדיו.כמו כן, מרצה באוניברסיטאות אודות התסמונת. בוגר תואר ראשון ושני - שניהם בהצטיינות. עובד למחייתו ומתקיים באופן עצמאי. חולק עם הקהל דרכים יצירתיות שפיתח, במטרה להתמודד עם התסמונת.
לצפייה בהרצאהגישה לאלפי הרצאות ממיטב המרצים בישראל - צפו בכל מקום, בכל זמן.