ד"ר גליה דור פתחה בקורס שלה צוהר מרתק ומאלף לבודהיזם. עם זאת, ברור שארבע הרצאות, אינן מאפשרות אלא נגיעה "על קצה המזלג". הלוואי ונושא זה יזכה להרצאות נוספות ע"י המרצה וכן על ידי מרצים נוספים.
חלק מהעוגיות נחוצות כדי שהאתר יעבוד. מעבר לזה, נשמח להשתמש בעוגיות שעוזרות לנו לשפר את האתר ולהתאים לכם תכנים — ואלה פועלות רק אם תאשרו. מדיניות הפרטיות
פרק 4 מתוך הסדרה: "השער בין פנים לחוץ: מבוא לפילוסופיה בודהיסטית קדומה ועכשווית" הבודהיזם נדד מזרחה במשך אלף שנה והגיע ליפן...ואז המשיך מזרחה והגיע לחוף המערבי של ארה"ב- בתקופה של שינויים ותמורות עצומים במערב- שנות השישים והשבעים ו 'העידן החדש'; הבודהיזם הצמיח קהילות של בודהיזם דתי במערב אולם גם של מה שמכונה בישראל 'בודהיזם חילוני'- לימוד של הפילוסופיה והפסיכולוגיה הבודהיסטית ללא סממני הדת שהלכו והתגבשו סביבה במשל אלפי שנה במזרח ודרום מזרח אסיה; כך למעשה נחזור בהרצאה זו אל השורשים הרעיוניים של הבודהיזם ונלמד (כהמשך) את הרלוונטיות של הפסיכולוגיה הבודהיסטית לכל אדם במאה ה 21. זה מה שעניין את הבודהא מהרגע בו התעורר לאמת ועד שעצם את עיניו- תורת נפש המסייעת לאדם להכניס יותר שלווה, איזון נחת ושמחה לחייו.

תוכן זה זמין למנויים בלבד
הקישו על הכפתור הימני ביותרלהגדלה למסך מלא